Bespaartips

In Nederland wordt er over het algemeen niet veel gepraat over geld. Terwijl dit juist de eerste stap is naar een financieel gezonde situatie. Met Tijd voor Besparen willen we u stimuleren om deze gesprekken wel te voeren met familie en vrienden. Hierdoor kunt u meer inzicht krijgen in uw situatie en zal geld sparen een makkelijkere stap zijn.

Meer financieel inzicht zal betekenen dat u meer rust heeft in uw hoofd. Hoe u ermee begint? Stel de juiste vragen en ga er met een onbevooroordeelde houding in. Met Tijd voor Besparen willen wij u daar graag bij helpen door bespaartips te geven op het gebied van onder andere geld en energie. Voor onze blog artikelen kunt u naar beneden scrollen.

Waarom besparen?

Waarom nu geld besparen? Velen denken dat ze nog genoeg tijd hebben om in de toekomst geld op zij te leggen. Echter is het wel belangrijk om hier al vroeg een gewoonte van te maken. Zo heeft u over tien, twintig of dertig jaar een flink bedrag voor uw pensioen of een grote aankoop, zoals een huis. Ook zal dit bijdragen aan een toekomstig gezin. U weet maar nooit wanneer u ineens te maken krijgt met een flinke rekening.

Om u hierbij te helpen geven wij u graag bespaartips op Tijd voor Besparen. Het is echt een stuk makkelijker dan u denkt. Wel moet u de mogelijkheid hebben om te kunnen sparen, want als u elke maand met moeite de eindjes weer aan elkaar kunt knopen is dit natuurlijk niet te realiseren. 

Lekker leven hoeft niet duur te zijn

U zult het niet geloven: geld besparen betekent niet dat u nooit meer lekker kunt leven en elke dag moet leven van een broodje pindakaas. Wat het wel betekent is dat u bewuster omgaat met uw uitgaven. U hoort keuzes te maken en te bepalen wat nu echt nodig is en wat niet. 

Een uitspraak die we maar vaak horen is “Ik spaar later wel”. Maar wanneer is ‘later’? En waarom? Als u de mogelijkheid heeft om nu al te sparen, waarom zou u dat niet doen? Er moet een gezonde balans zijn waarbij u u goed voelt, elke maand wat opzij legt en toch nog kunt genieten. Wat u opzij legt kunt u geheel zelf bepalen; al is dit een percentage van uw salaris of een vast bedrag per maand. 

tijd voor besparen piggy bank
header artikelen

Bespaartips

Boodschappen, shoppen en hier en daar wat kleins eten: dit zijn doorgaans de redenen waarom velen meer uitgeven dan besparen. Wij raden u aan om al uw uitgaven op te schrijven of in een app te zetten. Door al uw uitgaven bij te houden zult u uiteindelijk bewuster omgaan met uw geld. Onze bespaartips zijn een onderdeel van Tijd voor Besparen, waarin we u graag voorzien van tips voor onder andere boodschappen, winkelen en meer. Ontdek onze blog artikelen hieronder!

Algemene bespaartips

Om verschillende redenen kan het zijn dat u op een gegeven moment besluit dat er..
tijd voor besparen verlichting

Besparen op het energieverbruik op verlichting

Een goede manier om te besparen op uw energieverbruik is door zo slim mogelijk om te gaan met de..
tijd voor besparen 12

Besparen op het energieverbruik van uw apparaten

Uw energierekening vormt een groot deel van uw vaste lasten. Anders dan bij andere vaste lasten..
tijd voor besparen verwarming

Besparen op het energieverbruik van uw verwarming

Wanneer u op zoek bent naar manieren om te besparen, dan is het logisch dat u kritisch naar..
tijd voor besparen 20

Besparen op het gebruik van benzine

Wanneer u in het bezit bent van een of meerdere auto’s, dan zijn hier flinke financiële lasten aan verbonden.
tijd voor besparen 07

Besparen op het geldgebruik bij het doen van boodschappen

Boodschappen behoren tot de vaste lasten waarvan u de hoogte deels zelf in de hand heeft.
tijd voor besparen kleding

Besparen op het geldgebruik bij het kopen van (nieuwe) kleding

Kleding behoort tot de eerste levensbehoeften van de mens. In die zin ontkomt u er niet aan af en toe nieuwe..