Zonnepanelen

Zon en wind zijn energiebronnen die voor eeuwig voorradig zullen zijn. Dus, waarom zou u er geen gebruik van maken? Dit is een groene energiebron, waarmee u uw eigen duurzame energie produceert en bijdraagt aan een duurzaam planeet. Zonnepanelen zijn een groene energiebron, waarmee u zelf energie opwekt. De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht, wat vervolgens wordt omgezet naar elektriciteit.

Op Tijd voor Besparen vertellen we u graag meer over zonnepanelen, de werking, de voordelen en het geld dat u ermee bespaart. Scroll naar beneden voor onze blog artikelen en draag nu bij aan een betere planeet!

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit diverse zonnecellen die op het dak van uw huis worden geplaatst. Deze zijn doorgaans gemaakt van silicium, wat alleen stroom zal geleiden als er licht op valt. Wanneer er dan zon op schijnt, zal er een elektrische stroom tussen de positieve en negatieve lading van de cel ontstaan. Dit heet gelijkstroom.

Deze stroom wordt met behulp van een omvormer worden omgezet in wisselstroom, wat hetzelfde is als de stroom uit uw stopcontact. Dit wordt doorgestuurd naar het elektriciteitsnet, waarna het klaar is om gebruikt te worden.

waarom investeren in zonnepanelen?

De investering in zonnepanelen zal veel voordelen voor u opleveren. Veel particulieren en bedrijven kiezen daarom ook voor deze groene optie. Particulieren kiezen voor zonnepanelen om de volgende redenen:

  • U wekt 100 procent groene energie op en verlaagt uw CO₂-voetafdruk.
  • Het is een eenvoudige manier om kosten op uw energierekening te besparen.
  • Zonnepanelen verdienen zichzelf eigenlijk altijd terug. Binnen zeven tot tien jaar bent u met een jaarlijks rendement van 10 tot 15 procent uit de kosten.
  • U zult minder afhankelijk zijn van een externe energieleverancier.
  • BTW kan worden teruggevraagd door particulieren.


Ook voor bedrijven is het ontzettend voordelig. Zo zullen ze profiteren van fiscale voordelen en subsidies. Dit geldt voor zowel grote als kleine bedrijven. Bovendien zal de waarde van het bedrijfspand per direct stijgen. Alle redenen dus om te investeren in zonnepanelen.

tijd voor besparen piggy bank
header artikelen

Zonnepanelen

Op Tijd voor Besparen vertellen we u graag meer over zonnepanelen, de werking, de voordelen en het geld dat u ermee bespaart. Draag uw steentje bij aan een duurzaam planeet met Tijd voor Besparen. Ontdek onze blog artikelen hieronder!

Besparen met zonnepanelen

Wanneer u op zoek bent naar manieren om over de lange termijn besparingen te bewerkstelligen..
tijd voor besparen zonnepanelen

Opbrengsten zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen op het dak van uw woning heeft laten monteren, dan wilt u natuurlijk graag..
tijd voor besparen omvormer

Wat is een omvormer?

Wanneer u besluit zonnepanelen op het dak van uw woning te plaatsen, dan kan het niet anders dat er..