Energie vergelijken

Betaalt u niet te veel aan energie? Of verbruikt u gewoon te veel? Als u graag wilt overstappen van energieleverancier zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Een belangrijke zaak waar u rekening mee moet houden is de einddatum van uw energiecontract. Wanneer u nog een lopend contract hebt, kan het zijn dat u te maken krijgt met een opzegvergoeding. Denk daarnaast goed na over de duur van uw nieuwe energiecontract. Een contract kunt u niet zomaar kosteloos opzeggen. Hierbij speelt uw energieverbruik een grote rol.

Bij Tijd voor Besparen helpen we u graag met het energie vergelijken. We zullen onder andere informatie geven over waar u op moet letten bij het overstappen en andere veelgestelde vragen. Voor onze blog artikelen kunt u naar beneden scrollen. 

energie vergelijken

Een aantal zaken zullen invloed hebben op uw energiecontract en uw eventuele overstap. Bent u van plan om binnenkort te verhuizen? Uw contract zal helaas niet mee verhuizen naar uw nieuwe adres. Ook kan het zo zijn dat uw huidige energiecontract helemaal niet bij uw nieuwe woning past. Wanneer u dus gaat verhuizen is het een goed moment om andere energieleveranciers te overwegen. 

Vaak zal een overstap niet erg ingewikkeld zijn. U hoeft niets te doen, want uw nieuwe leverancier geeft de beëindiging van het oude contract door aan de oude leverancier. Dit geldt echter niet als u gaat verhuizen of als u wilt overstappen met een lopend contract. Ook hier zijn andere stappen en regels voor. Kijk dus goed naar uw huidige contract om eventuele verwarringen of een plotselinge opzegvergoeding te vermijden. 

energie vergelijken met zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Dan zijn er andere zaken waar u op moet letten tijdens het energie vergelijken. Bij diverse energie vergelijkers moet u de opwekking en het verbruik van het afgelopen jaar invullen, wat te vinden is op de jaarnota.

Met zonnepanelen is het beste moment om over te stappen vaak wanneer u zoveel mogelijk van uw opgewekte stroom kan verrekenen (salderen). Als uw contract net voor de winter van start ging, dan is het niet handig om na de winter meteen over te stappen. Tijdens de winter verbruiken we veel stroom en wordt er weinig opgewekt. Wacht dus even totdat het verbruik zoveel mogelijk kan worden verrekend met de opwekking.

tijd voor besparen piggy bank
header artikelen

energie vergelijken

Er zijn diverse redenen voor het vergelijken van energie. U zult op de hoogte zijn van de energieprijzen en kunt eventueel overstappen als u wat geld wilt besparen. Zo kan jaarlijks overstappen voordelig voor u zijn in verband met een vast actietarief en een mogelijke welkomstkorting. Deze korting bestaat doorgaans uit een vermindering tussen de € 100 en € 300. Op Tijd voor Besparen vertellen we u hier graag meer over.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een energie leverancier?

Wanneer u een nieuwe energie leverancier gaat uitkiezen, dan zijn er veel facetten om op te letten.