Algemene bespaartips

tijd voor besparen 03

Samenvatting Artikel

Om verschillende redenen kan het zijn dat u op een gegeven moment besluit dat er geld bespaard moet worden. Zo kunt u gaan sparen voor een grote aankoop of moet u misschien besparen vanwege een financiële tegenvaller. Wat de reden ook is, als u geld wenst te besparen, dan kunt u dit op verschillende manieren doen. Hieronder delen we een aantal algemene bespaartips die voor veel mensen relatief makkelijk zijn uit te voeren.

Luxeproducten

Wanneer het tijd is om te besparen, dan is dat ook het moment dat u wat meer terug moet naar de basis. Hiermee bedoelen we dat u voortaan het best louter nog producten kunt kopen die u ook daadwerkelijk nodig heeft. Zo goed als alles wat niet nodig is om op een redelijke manier door het leven te gaan, kan dus eigenlijk geschrapt worden. Hier vallen uiteraard luxeproducten onder. Denk hierbij aan vakanties, naar een restaurant gaan, extra kleding, kostbare sieraden, dure parfums en goederen die bedoeld zijn ter recreatie. 

Gas, elektriciteit en water

Een andere manier waarop u flink kunt besparen op uw maandelijkse of jaarlijkse lasten is om in huis minder energie te verbruiken . Probeer wat dit betreft zo zuinig mogelijk om te gaan met de energie van apparaten die u heeft. Laat deze bijvoorbeeld nooit in de standby-stand staan. Zet ook de verwarming eens wat lager dan u gewend bent en tracht voortaan in hooguit vijf minuten te douchen. Koopt u eens een nieuw apparaat? Ga dan zo veel mogelijk voor energiezuinige exemplaren. 

Eten

We noemden het hierboven al even: als het op eten aankomt, kunt u als u wilt besparen het best zo min mogelijk naar restaurants gaan en energie te besparen met koken. Sowieso is het dan af te raden eten buitenshuis te kopen. Beter en goedkoper is het om alles in de supermarkt te kopen en zelf uw maaltijden te bereiden. Bij het boodschappen doen let u dan uiteraard op de aanbiedingen. Bovendien koopt u beter niet te veel, zodat de kans op verspilling klein blijft. 

Tijdens het koken houdt u het best altijd het deksel op de pan. Zo is uw eten sneller klaar en verbruikt u dus minder energie. Ook bespaart u op energie door weinig water te gebruiken en zeker niet te lang te koken.

Benzine

Als u een auto heeft, dan kunt u wellicht flink besparen op uw benzinekosten. Dit doet u onder meer door uw rijgedrag te optimaliseren. Probeer in dit kader zo veel mogelijk op constante snelheden te rijden. Laat ook het toerental nooit te hoog oplopen, tracht af te remmen door de wagen te laten uitrollen en rijd altijd met goed opgepompte banden. Al deze tips helpen u minder benzine te laten verbruiken. Natuurlijk kunt u bij korte afstanden ook eens de fiets pakken om extra te besparen.

Verzekeringen

Hoe meer verzekeringen u heeft, hoe groter de kans is dat u oververzekerd bent. Bij veel mensen is dit de realiteit. Controleer dus nog eens grondig bij welke verzekeringen u waarvoor verzekerd bent. Bent u ergens dubbel voor verzekerd? Dan kunt u misschien een verzekering wijzigen of annuleren. Schrap bovendien de verzekeringen voor risico’s die u eigenlijk prima zelf kunt dragen.

Abonnementen

Tenslotte aandacht voor abonnementen. Veel mensen zijn namelijk voor talrijke zaken geabonneerd, terwijl zij niet of nauwelijks van de bijbehorende producten of diensten gebruikmaken. Bent u ook ergens zo’n ‘slapend lid’? Zeg dan gelijk uw betreffende abonnement(en) op.

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen