Bespaartips

In Nederland wordt er over het algemeen niet veel gepraat over geld. Terwijl dit juist de eerste stap is naar een financieel gezonde situatie. Met Tijd voor Besparen willen we u stimuleren om deze gesprekken wel te voeren met familie en vrienden. Hierdoor kunt u meer inzicht krijgen in uw situatie en zal geld sparen een makkelijkere stap zijn.

Meer financieel inzicht zal betekenen dat u meer rust heeft in uw hoofd. Hoe u ermee begint? Stel de juiste vragen en ga er met een onbevooroordeelde houding in. Met Tijd voor Besparen willen wij u daar graag bij helpen door bespaartips te geven op het gebied van onder andere geld en energie. Voor onze blog artikelen kunt u naar beneden scrollen.

Waarom besparen?

Waarom nu geld besparen? Velen denken dat ze nog genoeg tijd hebben om in de toekomst geld op zij te leggen. Echter is het wel belangrijk om hier al vroeg een gewoonte van te maken. Zo heeft u over tien, twintig of dertig jaar een flink bedrag voor uw pensioen of een grote aankoop, zoals een huis. Ook zal dit bijdragen aan een toekomstig gezin. U weet maar nooit wanneer u ineens te maken krijgt met een flinke rekening.

Om u hierbij te helpen geven wij u graag bespaartips op Tijd voor Besparen. Het is echt een stuk makkelijker dan u denkt. Wel moet u de mogelijkheid hebben om te kunnen sparen, want als u elke maand met moeite de eindjes weer aan elkaar kunt knopen is dit natuurlijk niet te realiseren. 

Lekker leven hoeft niet duur te zijn

U zult het niet geloven: geld besparen betekent niet dat u nooit meer lekker kunt leven en elke dag moet leven van een broodje pindakaas. Wat het wel betekent is dat u bewuster omgaat met uw uitgaven. U hoort keuzes te maken en te bepalen wat nu echt nodig is en wat niet. 

Een uitspraak die we maar vaak horen is “Ik spaar later wel”. Maar wanneer is ‘later’? En waarom? Als u de mogelijkheid heeft om nu al te sparen, waarom zou u dat niet doen? Er moet een gezonde balans zijn waarbij u u goed voelt, elke maand wat opzij legt en toch nog kunt genieten. Wat u opzij legt kunt u geheel zelf bepalen; al is dit een percentage van uw salaris of een vast bedrag per maand. 

tijd voor besparen piggy bank
header artikelen

Bespaartips

Boodschappen, shoppen en hier en daar wat kleins eten: dit zijn doorgaans de redenen waarom velen meer uitgeven dan besparen. Wij raden u aan om al uw uitgaven op te schrijven of in een app te zetten. Door al uw uitgaven bij te houden zult u uiteindelijk bewuster omgaan met uw geld. Onze bespaartips zijn een onderdeel van Tijd voor Besparen, waarin we u graag voorzien van tips voor onder andere boodschappen, winkelen en meer. Ontdek onze blog artikelen hieronder!

Algemene bespaartips

Om verschillende redenen kan het zijn dat u op een gegeven moment besluit dat er..
Intimiteit

Budgetvriendelijk intiem leven

Wilt u een budgetvriendelijk intiem leven? Als u uw intieme leven wat spannender wilt maken met speeltjes, kunt u het beste kiezen voor budgetvriendelijke producten. Lees verder.
Betaalbare love toys

Betaalbare opties voor love toys

Bent u op zoek naar spannende love toys, maar laat uw budget weinig toe? In dit artikel leest u meer over betaalbare opties voor love toys. Welke gaat u kopen?
Een duurzame en elektrische vierwielfiets feature image

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Ooit gehoord van een vierwielfiets? Zo niet, lees dan snel verder. In dit artikel kom je alles te weten over duurzame elektrische vierwielfietsen.
Hoe repareer je stucwerk feature image 01

Stucwerk schilderen

Wil je dat je stucwerk er weer fris uit ziet in huis? Kies er dan voor om te schilderen. Dit is goedkoper dan stuken en is ook nog eens leuk om te doen!
Besparen met duurzaam verwarmen feature image 01

Besparen met duurzaam verwarmen

Wil jij besparen door je woning duurzaam te gaan verwarmen?
Besparen op een chique outfit feature image 02

Besparen op een chique outfit

Wil jij besparen op een chique outfit, maar weet je niet precies hoe je dit het beste kunt aanpakken?