Besparen op het geldgebruik bij het kopen van (nieuwe) kleding

tijd voor besparen kleding

Samenvatting Artikel

Kleding behoort tot de eerste levensbehoeften van de mens. In die zin ontkomt u er niet aan af en toe nieuwe kleding te kopen. Kleding kan jammer genoeg wel behoorlijk duur zijn, waardoor dit elk jaar toch een grote kostenpost kan vormen. Het is dus goed voor te stellen dat u wilt besparen op het geldgebruik bij het kopen van (nieuwe) kleding. Hieronder leest u over zes logische manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Spit uw huidige kledingkast nog eens goed door

Voordat u eventueel op pad gaat om nieuwe kleding te kopen is het verstandig dat u eerst nog even uw huidige garderobe even goed doorspit. Wanneer u namelijk al uw kledingstukken stuk voor stuk bekijkt, dan komt u wellicht nog exemplaren tegen waarvan u al vergeten was dat u deze nog had. Dit inzicht kan ervoor zorgen dat het kopen van nieuwe kleding opeens niet meer nodig is.

Hoe hard is nieuwe kleding nodig?

De vraag in hoeverre het kopen van nieuwe kleding echt nodig is moet eigenlijk sowieso gesteld worden als u van plan bent iets nieuws te gaan kopen. Is het nieuwe kledingstuk dat u op het oog heeft echt van toegevoegde waarde op wat u al heeft? Dan is dat waarschijnlijk wel een nuttige aanwinst. Voor kledingstukken die slechts leuk zijn om erbij te hebben geldt dat niet. Bij kleding uit de laatste categorie kunt u dan ook beter de verleiding weerstaan en zo een besparing verwezenlijken.

Koop met korting

Als u nieuwe kleding nodig heeft en het kopen kan wat u betreft nog heel even wachten, dan loont het om te wachten tot het kortingsseizoen begint. Wie weet kunt u uw gewenste kleding dan namelijk wel met een mooie korting bemachtigen. Korting is overigens ook vaak te verkrijgen door op internet kleding te kopen. Bij veel digitale winkels is het namelijk uiterst eenvoudig om aan een kortingscode te geraken. Hiervoor moet u zich bijvoorbeeld alleen even aanmelden voor een nieuwsbrief.

Ruilen

Wanneer u op zich genoeg bruikbare kleding heeft maar u vindt deze kleding niet leuk meer, dan zou u kunnen deelnemen aan een kledingruilbeurs. Hier kunnen deelnemers namelijk (nog goed bruikbare en schone) kleding brengen. Hiervoor in de plaats kan men dan juist iets terugnemen dat beter in de smaak valt.

Zelf kleding maken

De goedkoopste wijze om aan nieuwe kleding te geraken is door deze zelf te maken. Het enige dat u hiervoor moet inkopen zijn wat stukken stof en naaigerei. Geen ervaring met het zelf creëren van kledingstukken? Geen nood, want met wat goede handleidingen en instructievideo’s op internet kunt u alle kennis opdoen die nodig is.

Verzorg uw kleren goed

Tenslotte kunt u er uiteraard zelf voor zorgen dat u niet vaak nieuwe kleding nodig heeft. Dit doet u bij uitstek door uw kleding goed te verzorgen. Draag bijvoorbeeld altijd oude kleding als u activiteiten gaat ondernemen waarbij uw kleren kunnen beschadigen of vies worden. Was uw dagelijkse kleding bovendien niet te vaak. Kledingstukken die niet in direct contact met de huid staan kunnen gerust meerdere dagen gedragen worden voor u ze in de was doet. Probeer ook het gebruik van de wasdroger te minimaliseren.

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen