Besparen met duurzaam verwarmen

Besparen met duurzaam verwarmen feature image 01

Samenvatting Artikel

Wil jij besparen met duurzaam verwarmen? Lees dan snel verder!

Wil jij besparen door je woning duurzaam te gaan verwarmen? Er zijn verschillende manieren om je woning op een duurzame manier warm te krijgen. Wij zochten uit met welke manieren je bespaart op je energierekening. Voor sommige opties hoef je niet eens uitgaven te doen. Lees dus snel verder, want onze handige besparingstips gaan je zeker helpen te besparen met duurzaam verwarmen. 

Verwarm niet je hele woning

Verwarm niet je hele woning. Doe de verwarming uit in ruimtes waar je niet aanwezig bent. Ook in je slaapkamer. Zorg er tevens voor dat de deuren in huis dicht blijven. Je kunt hiermee wel 300 euro per jaar besparen. Door alleen de verwarming in je slaapkamer uit te zetten, kun je 100 euro besparen.

Niet thuis? Zet de thermostaat op 15 graden

Ben je overdag niet thuis, zet de thermostaat dan op 15 graden. Zo hoeft het huis niet lang op te warmen als je weer thuis bent. Je kunt zo tot 100 euro gas per jaar besparen als je dit 4 dagen per week doet.

Zet de thermostaat ‘s avonds op 15 graden

Als je de thermostaat ‘s avonds op 15 graden. Door dit te doen, kun je minimaal 100 euro per jaar besparen. Als je dit een uur voordat je naar bed gaat doet, kun je hier 25 euro bovenop besparen. Mocht je vloerverwarming hebben, dan kun je het beste de thermostaat op 17 of 18 graden zetten. Zo neemt het opwarmen veel tijd in beslag. 

Wel thuis? Zet de thermostaat een graad lager

Als je wel thuis bent, kan het ook zeker helpen om je thermostaat een graad lager te zetten dan je hem normaal hebt staan. Je kunt daarmee ook 100 euro per jaar besparen. Ben je in huis bezig, dan volstaat 19 graden prima. 

Gebruik infrarood panelen

Infrarood panelen kunnen zeker helpen om jouw huis duurzaam te verwarmen. Infrarood panelen zijn panelen die een warme straling afgeven. De elektrische panelen zijn perfect als bijverwarming in diverse ruimtes zoals de woonkamer te gebruiken of voor een ruimte die je minder vaak gebruikt. infrarood verwarming is een zeer goed alternatief voor normale verwarming.

Doordat infrarood panelen stralingswarmte afgeven, verwarmen ze je lichaam rechtstreeks. Het voelt net aan alsof je in de zon zit. Hoe warm het om je heen is, is hierbij niet belangrijk. De warmte van de panelen is tot 3 meter te voelen. Stap je uit deze warmte, dan voel je weer de temperatuur van de omgeving. Infrarood panelen zijn zeer energiezuinig, omdat ze enkel voor ruimtes gebruikt worden waar mensen aanwezig zijn.

Gebruik een warmtepomp

Een warmtepomp is een mooi alternatief voor de cv-ketel. Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, het grondwater en de lucht. Hiervoor wordt stroom gebruikt, maar dit is minder dan bij normaal elektrisch verwarmen het geval is. Een warmtepomp haalt de warmte van buiten naar binnen, waardoor jij er gebruik van kunt maken.

Wat ga jij doen om te besparen met duurzaam verwarmen?

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen