Zelf steigerhouten meubels maken

Wilt u graag een steentje bijdragen aan een beter aarde of zit u even krap bij kas? Dan is het natuurlijk niet slim om nieuw meubilair aan te schaffen. Maar wat als u nu net nieuwe meubels nodig hebt? Geen probleem, er is een simpele oplossing, u kunt gewoon zelf de meubels maken! Het gaat dan met name om meubels van steigerhout. Zelf steigerhout meubels maken is goedkoop en ook nog eens heel eenvoudig. In dit artikel leest u alles dat u moet weten als u zelf meubels van steigerhout wilt maken. 

Wat is steigerhout?

Steigerhout is niet per se een speciaal type hout. Het wordt van vurenhout gemaakt dat een veel gebruikte houtsoort is. Dit hout wordt veel in de bouw gebruikt en dan met name voor de bouw van steigers. Vandaar dat dit hout steigerhout wordt genoemd. Verder is dit type hout heel stevig en robuust waardoor het jaren mee kan gaan. Als het hout niet meer voor de bouw wordt gebruikt, dan kan het een tweede leven krijgen en worden verwerkt in meubilair. Steigerhout is dus heel erg duurzaam, omdat het zowel lang meegaat als gerecycled materiaal is. Ideaal en noodzakelijk dus als we beter met de aarde om willen gaan. 

Wat kunt u van steigerhout maken?

U kunt heel veel verschillende meubels van steigerhout maken. Hieronder staan een aantal meubels gesommeerd die tamelijk in steigerhout worden uitgevoerd:

  • Bank: veel banken worden tegenwoordig van hout gemaakt, daarbij wordt steigerhout steeds populairder. Een bank van steigerhout is helemaal trending tegenwoordig.
  • Wanddecoratie: het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat wanddecoratie van steigerhout wordt gemaakt. Daarnaast is steigerhout makkelijk bewerkbaar wat ervoor zorgt dat de wanddecoratie op maat kan worden gemaakt. 
  • Tuintafels: ideaal voor als u een natuurlijke look aan uw tuin wilt geven. 
  • Tuinhuis: wilt u zelf een goedkoop tuinhuisje maken dat er ook nog eens mooi uitziet? Dan is een tuinhuis van steigerhout perfect. 
  • Schutting: nieuw hout voor een schutting is vaak duur, is het dan niet ideaal als u dan duurzaam steigerhout kunt gebruiken dat veel goedkoper is en een stuk langer meegaat?

Dit is slechts een voorproefje van de meubels en voorwerpen die van steigerhout kunnen worden gemaakt. In werkelijkheid kunt u oneindig veel voorwerpen van steigerhout maken. 

Hoe maakt u zelf meubels van steigerhout?

Het is niet moeilijk om zelf meubels van steigerhout te maken. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat u steigerhout verzamelt. Steigerhout is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en is relatief goedkoop. Vervolgens kunt u dit hout gebruiken om zelf meubels te maken. U kunt op internet naar bouwtekeningen zoeken om bijvoorbeeld wanddecoratie van steigerhout te maken. De verschillende handleidingen leggen stap voor stap uit hoe u het steigerhout moet bewerken en vervolgens een mooi meubelstuk assembleert met het steigerhout. 

Besparen op een chique outfit

Besparen op het kopen van een huis

Haarverzorging

Vegan tassen