Besparen op het geldgebruik voor eten

tijd voor besparen 06

Samenvatting Artikel

Dat u geld besteedt aan uw dagelijkse voedsel, daar valt natuurlijk niet aan te ontkomen. Toch zou het zomaar kunnen dat u momenteel meer besteedt dan nodig. Besparen op het geldgebruik voor eten is dan ook voor talrijke mensen mogelijk. Bent u benieuwd op welke manieren u dit kunt aanpakken? Lees dan zeker even de tips door die we in de volgende alinea’s voor u uiteenzetten.

Gebruik voedsel van de supermarkt

Dit is de tip die misschien wel het grootste verschil kan maken. U moet zich realiseren dat voedsel van de supermarkt altijd het goedkoopst is. Door niet te vaak op restaurant te gaan en ook zo min mogelijk snacks buitenshuis te kopen kunt u enorm besparen op uw geldgebruik voor uw etenswaren.

Voorkom verspilling

In België verspilt de gemiddelde persoon tientallen kilo’s voedsel per jaar. Dit voedsel wordt simpelweg weggegooid, zelfs al is het soms nog prima eetbaar. Dat een dergelijke verspilling zonde is, is nogal een understatement. U heeft immers betaald voor dit voedsel. Probeer er dan ook alles aan te doen deze verspilling te voorkomen. Dit kan u per jaar meer dan honderd euro schelen. Koop daarvoor louter boodschappen die u echt nodig heeft, houd de houdbaarheidsdatums van uw etenswaren in de gaten en bereid niet te grote porties.

Houd u ondanks bovenstaande tips regelmatig restjes over? Probeer deze dan eens samen te verwerken in een soep of een eenpansgerecht. Sommige restjes kunt u ook uitstekend gebruiken als beleg voor sandwiches.

Maak eigen saus en kruiden

Een andere manier om minder geld uit te geven aan uw eten is door zo veel mogelijk uw maaltijden zelf te bereiden. Het beste resultaat bereikt u hierbij als u ook uw sauzen zelf maakt. Wanneer u beschikt over het juiste keukengerei (zoals een blender, een staafmixer en/of een vijzel) en de benodigde ingrediënten, dan is het zelf creëren van saus zeker niet moeilijk. Volg hiervoor desnoods een van de vele recepten die internet en receptenboeken hiervoor bieden.

Doe inspiratie op met goedkope recepten

Over recepten gesproken, er zijn verschillende plekken waar u recepten kunt vinden die speciaal op de lage prijs zijn geselecteerd. Het is zeker de moeite waard om eens van die goedkope recepten gebruik te maken. Dit doet u dan niet eens alleen om deze recepten zelf klaar te maken. U leert door dit te doen namelijk ook welke ingrediënten lekker, voedzaam én goedkoop zijn. Daar kunt u later dan weer uw voordeel mee doen.

Koop slim in bij de supermarkt

Tenslotte is de manier waarop u uw boodschappen doet natuurlijk cruciaal in hoe veel geld u uiteindelijk aan uw etenswaren besteedt. Probeer wat betreft uw boodschappengedrag daarom de volgende adviezen op te volgen:

  • Koop alleen wat u echt nodig heeft. Controleer daarom tijdens het maken van uw boodschappenlijstje wat u eigenlijk nog in huis heeft. Houd u zich in de supermarkt vervolgens ook echt aan uw lijstje.
  • Probeer dure producten te vermijden. Eet bijvoorbeeld niet te veel vlees en vervang deze door noten of peulvruchten. Ga ook eens voor minder bekende merken in plaats van altijd voor A-merken te kiezen.
  • Ga niet te vaak naar de supermarkt. Probeer vooruit te plannen en hooguit eens per week boodschappen te doen.
  • Maak gebruik van goede aanbiedingen van supermarkten.

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen