Besparen op het geldgebruik bij het doen van boodschappen

tijd voor besparen 07

Samenvatting Artikel

Boodschappen behoren tot de vaste lasten waarvan u de hoogte deels zelf in de hand heeft. Mocht u dus willen besparen, dan zou dat prima kunnen op het geldgebruik bij het doen van boodschappen. Dit kan op vele manieren. Hieronder lichten we er zes voor u uit.

Doe niet te vaak inkopen

Voor de meeste mensen geldt dat zij in totaal minder geld besteden aan boodschappen wanneer ze niet vaak naar de supermarkt gaan. Brengt u daarentegen meerdere keren per week een vluchtig bezoek aan de supermarkt, dan is de kans groot dat u met meer spullen thuis komt dan gepland. Probeer daarom hooguit een keer per week boodschappen te doen. Ga desnoods voor verse groenten en fruit af en toe naar de groenteboer.

Bereid uw supermarktbezoeken voor

Een goede voorbereiding helpt ook om uw supermarktkosten laag te houden. Maak bijvoorbeeld altijd vooraf een overzichtelijk boodschappenlijstje. Controleer thuis tijdens het maken van dit lijstje of u deze spullen ook wel écht nodig heeft. Zo weet u zeker dat u niet onnodig veel koopt en dus duurder uit bent.

Laat u zich niet verleiden in de supermarkt

Het is heel goed voor te stellen dat u soms met meer voedsel thuiskomt dan gepland na een supermarktbezoek. Soms laat u zich simpelweg verleiden door uw favoriete etenswaren. Voor uw portemonnee is het echter beter dat u zich aan het gemaakte boodschappenlijstje houdt. Verstandig is dan ook om vlak na een maaltijd boodschappen te doen. Zo vergroot u de kans dat u verleidingen kunt weerstaan.

Bereid uw maaltijden zelf

Een andere manier om voor lage uitgaven in de supermarkt te zorgen is door zo veel mogelijk te kiezen voor onbewerkte voedingsmiddelen. Onder onbewerkt voedsel vallen bijvoorbeeld verse groenten, aardappelen, rijst, bloem en kruiden. Deze producten zijn doorgaans goedkoop en in de keuken kunt u er alle kanten mee op. In vergelijking met bewerkte etenswaren en kant-en-klare maaltijden bespaart u in ieder geval fors.

Ga zuinig met voedsel om

Eten weggooien is natuurlijk slecht voor het milieu en moreel een tikkeltje verwerpelijk. Alleen daarom al is het zaak voedselverspilling zo veel mogelijk te voorkomen. Voor uw portemonnee is het echter ook gunstig om zuinig om te gaan met het voedsel dat u in huis heeft.

Consumeer dus altijd al uw voedsel. Als u eens te veel heeft gemaakt, kunt u het restant een dag later opeten of invriezen. En heeft u thuis etenswaren over waarvan u niet direct weet wat u ermee kunt aanvangen? Zoek dan bijvoorbeeld op internet recepttips op. Zo zorgt u ervoor dat u de volgende keer minder boodschappen moet kopen. 

Koop met korting

Een tip die tenslotte echt niet kan ontbreken in dit artikel houdt het inkopen doen met korting in. Dit is echt van belang als u wilt besparen op uw bestedingen aan boodschappen. Probeer dus zeker tijdelijk afgeprijsde producten die vaak gebruikt te kopen. Gaat het hierbij ook nog eens om producten die niet of nauwelijks kunnen bederven? Schroom dan niet om hier extra van te kopen. Over de lange termijn bent u dan veel goedkoper uit.

Tijdens en na het afrekenen is het overigens wel zaak dat u controleert of u wel echt de korting krijgt waarop u recht heeft. Niet zelden gaat hierbij namelijk iets verkeerd. Wanneer u daar niet alert op bent kan de gewenste korting dus alsnog aan u voorbijgaan. 

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen