Besparen op het geldgebruik van abonnementen

tijd voor besparen 08

Samenvatting Artikel

De kosten die u maakt voor abonnementen kunnen een fors deel uitmaken van uw vaste lasten. Gelukkig valt er aan de hoogte van deze abonnementskosten vaak wel iets te doen. Besparen op het geldgebruik van abonnementen is dan ook meestal goed mogelijk. Over het algemeen kunnen we stellen dat het op drie manieren mogelijk is om een besparing te realiseren: schrappen, aanpassen en overstappen. Lees verder om hier het fijne van te weten. 

Schrappen

De beste manier om te besparen op uitgaven voor abonnementen is natuurlijk door deze abonnementen stop te zetten. Zo bent u namelijk in één keer van uw abonnementskosten verlost. Het is zeker zinvol om af en toe na te gaan welke abonnementen u eigenlijk heeft. Er bestaat namelijk een goede kans dat u een of meerdere abonnementen heeft waar u eigenlijk geen belang (meer) bij heeft. 

Abonnementen voor zaken of activiteiten waar u nooit gebruik van maakt kunt u uiteraard meteen beëindigen. Verder zijn er misschien abonnementen voor zaken of activiteiten waarvan u slechts soms gebruikmaakt. Denk hierbij aan abonnementen op een tijdschrift of een sportclub. Bij sporadisch gebruik is het in de praktijk meestal ook beter dit abonnement op te zeggen. Af en toe een los tijdschrift of een enkele sportsessie kopen pakt namelijk uiteindelijk goedkoper uit.

Aanpassen

Het aanpassen van bestaande abonnementen is ook een goede manier om voor besparingen op uw abonnementskosten te zorgen. Met aanpassen bedoelen we simpelweg dat u een abonnement zo veel mogelijk vormt naar wat u daadwerkelijk nodig heeft. Met de volgende voorbeelden helpen we u hiermee alvast op weg:

  • Bij uw telefoonabonnement kunt u eens kijken of u echt wel alle MB’s, belminuten en sms-capaciteit benut. Zo niet, dan kunt u dit abonnement naar beneden bijstellen.
  • Heeft u een abonnement bij een sportclub? Analyseer dan eens goed of u wel vaak genoeg naar de club gaat om de abonnementskosten eruit te halen. Ook hierbij kan het zinvol zijn uw abonnement te wijzigen naar uw behoeften en uw gedrag.
  • Wanneer u thuis een abonnement heeft voor bijvoorbeeld televisie en internet, dan loont het om te onderzoeken of u daadwerkelijk van eventuele extra tv-zenders gebruikmaakt. Verder kunt u de downloadsnelheid en -capaciteit van uw abonnement wellicht omlaag bijstellen.

Overstappen 

Tenslotte kunt u op sommige momenten voor flinke besparingen zorgen door over te stappen. Hiermee bedoelen we overstappen van de ene naar de andere organisatie die een zelfde soort abonnement aanbiedt. Abonnementen waarbij u dit dikwijls kunt doen zijn bijvoorbeeld die voor internet, telefonie en energie

De concurrentie in de sectoren waar de genoemde abonnementen worden aangeboden is hevig. Daarom proberen aanbieders niet zelden nieuwe klanten te lokken met flinke kortingen of welkomstgeschenken. Als het uw doel is te besparen zijn uiteraard vooral die kortingen interessant. Als u op het juiste moment overstapt, dan kunt u voor bijvoorbeeld zes of twaalf maanden van lagere maandlasten profiteren.

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen