Vegan tassen

Samenvatting Artikel

Vegan tassen 

Dierenwelzijn is tegenwoordig een belangrijk thema. We willen zorgzaam met onze dieren omgaan en ervoor zorgen dat ze een goed leven leiden. Daarnaast moeten we ook duurzaam met onze aarde omgaan. We denken vaak niet na over ons consumptiegedrag, maar onze consumptie heeft grotendeels een negatieve impact op de planeet en haar dieren. Ons koopgedrag speelt hier een belangrijke rol in, vooral het kopen van kleding en accessoires is een groot probleem. De meeste tassen worden bijvoorbeeld van dierlijk leer gemaakt. Gelukkig is er een oplossing: er bestaan tegenwoordig vegan tassen. In dit artikel leest u hoe u zelf een verschil kunt maken door over te stappen naar vegan tassen. 

Wat zijn vegan tassen?

Vegan tassen zien er in principe hetzelfde uit als een normale tas. Echter, er is een klein verschil, er wordt geen dierenleer leer gebruikt bij de productie van vegan tassen. Sterker nog, er worden helemaal geen dierlijke producten gebruikt in het productieproces. Dit betekent dus dat een vegan tas ook daadwerkelijk helemaal vegan is. 

Waar wordt een vegan handtas dan wel van gemaakt? Er worden verschillende alternatieve materialen gebruikt voor vegan tassen. Kunstleer is misschien wel het meest gebruikte materiaal, maar het is ook niet ongebruikelijk om bijvoorbeeld rubber of katoen te gebruiken. Bij kunstleer probeert men zoveel mogelijk de look van een leren handtas na te bootsen. Terwijl bij rubber en katoen juist voor een compleet andere look wordt gekozen.

De voordelen van een vegan tas

U heeft al gelezen dat vegan tassen goed zijn voor het welzijn van de dieren. Er worden namelijk geen dieren meer gefokt die speciaal worden geslacht voor de productie van leer, maar er zijn nog veel meer voordelen. Hieronder leest u welke voordelen vegan tassen nog meer hebben:

  • Omdat er geen dieren in het productieproces worden gebruikt, betekent dit ook dat er veel minder water wordt verbruikt. Daarnaast worden er geen meststoffen gebruikt. Dit betekent dus dat vegan tassen veel beter voor het milieu zijn. 
  • Vegan tassen die van kunstleer zijn gemaakt, zien er bijna exact hetzelfde uit als leren tassen. U bent dus net zo stijlvol als iemand met een leren handtas, maar u draagt niet de consequenties. 
  • Als u kiest voor vegan tassen die van andere materialen zijn gemaakt zoals rubber en katoen, dan krijgt u een geheel nieuwe look. Deze look is zeer stijlvol en zal zeker een trend worden in de toekomst. U speelt dus alvast in op de nieuwste trends en bent iedereen voor. 

Er zijn dus veel voordelen van vegan tassen zoals u hierboven hebt kunnen lezen, maar er zijn nog veel meer producten die als vegan kunnen worden uitgevoerd. Zo zijn er ook vegan handtassen, vegan portemonnees en vegan riemen. 

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen