Moet je besparen op hondenvoer?

hondenvoer 01

Samenvatting Artikel

Uw hond is uw trouwe vriend en onderdeel van de familie. Het is dan ook belangrijk dat u veel aandacht geeft aan uw hond en goed op zijn welzijn let. De juiste voeding levert een grote bijdrage aan de gezondheid van jouw trouwe viervoeter, maar goed hondenvoer kost ook veel geld. Daarom is het belangrijk dat u slim inkopen doet en niet onnodig veel voer inslaat. Tegelijkertijd mag uw hond geen honger lijden en is het essentieel dat hij al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit kan een lastige opgave zijn. Daarom geven wij hieronder een aantal tips om geld te besparen op hondenvoer. 

1.Koop hondenvoer in de aanbieding 

U hoeft niet per se minder hondenvoer te kopen. Slim inkopen kan een hoop kosten besparen. Gebruik het weekend om de aanbiedingen van de aankomende week te bestuderen. Lees de folders van verschillende dierenwinkels en bespeur het internet om verschillende aanbiedingen te ontdekken. Vaak is de korting extra hoog als u grote hoeveelheden koopt. Daarom raden we u aan om meteen een kleine voorraad in te kopen, zodat u flink op de kosten bespaart.

2. Let op de verschillende merken hondenvoer

Het is vaak aantrekkelijk om hondenvoer van bekende en populaire merken te kopen. Deze merken zijn vaak ook een stuk duurder, maar zijn ze ook echt beter? Meestal betaal je puur voor het merk, de ingrediënten zijn over het algemeen identiek. Daarom is het belangrijk dat u zorgvuldig de etiketten van de producten leest en vergelijkt of de populaire merken ook daadwerkelijk betere ingrediënten bevatten. Als de bestanddelen vrijwel identiek zijn, waarom zou u dan niet gewoon voor het goedkoopste merk kiezen en een hoop geld besparen?

3. Bereid zelf hondenvoer

Wist u dat u niet altijd hondenvoer hoeft te kopen? U kunt ook zelf hondenvoer bereiden. Het zelf bereiden van hondenvoer heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • U bespaart een hoop kosten, want losse ingrediënten zijn vaak goedkoper dan een samengesteld product.  
  • Het is gezonder, want u kunt kiezen voor biologisch voer en de ingrediënten zijn verser.
  • Er worden geen conserveringsmiddelen en chemicaliën toegevoegd wat de gezondheid van uw hond bevordert.

4. Combineer verschillende soorten hondenvoer

Het is ook mogelijk om verschillende soorten hondenvoer met elkaar te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld A-merken in de aanbieding kopen en tegelijkertijd de voorraad aanvullen met goedkopere merken. Dit bespaart niet alleen kosten, maar zorgt er ook voor dat uw hond een grotere variëteit aan voeding binnenkrijgt. Door de twee verschillende merken met elkaar te mixen, zorgt u ervoor dat uw hond voldoende eiwitten en vitaminen consumeert.

Verandering van spijs doet eten 

Het is belangrijk dat u op de kosten van het hondenvoer let, maar houd er rekening mee dat drastische verandering in de voeding niet altijd gezond zijn voor uw hond. Sommige producten bevatten weer andere vitaminen en voedingsstoffen, een plotselinge verandering kan er dus voor zorgen dat uw hond een tekort krijgt aan bepaalde voedingsstoffen. Daarom is het belangrijk om geleidelijk het voedingspatroon aan te passen en eventuele tekorten aan te vullen met voedingssupplementen.

Bent u op zoek naar droogvoer, graanvrij voer of hondenvoer in het algemeen? Kijk dan op Animall.be voor een uitgebried assortiment aan verschillende soorten hondenvoer.

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen