Besparen op het kopen van een huis

Besparen op het kopen van een huis

Samenvatting Artikel

Verhuizen is vaak een stressvolle periode. U moet verschillende papieren regelen, de overdracht regelen en ook nog eens een goede prijs onderhandelen. Vooral het laatstgenoemde is tegenwoordig een groot probleem. In de huidige huizenmarkt wordt men vaak met tonnen overboden. 

Er is een groot tekort aan woningen in Nederland, hierdoor wordt de prijs erg opgedreven. U moet dus vaak veel geld bijbetalen als u eindelijk uw droomhuis gevonden denkt te hebben. Het kan dus zeker geen kwaad om wat extra geld te besparen wanneer u een nieuw huis wilt kopen.

In dit artikel leest u verschillende tips die u kunnen helpen om te besparen op de prijs van uw nieuw woning. Hopelijk kunt u er uw voordeel mee doen na het lezen van dit artikel.  

Schakel een aankoopmakelaar in 

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw huis, dan kan het zeker lonen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Dit is zeker handig als u net nieuw bent op de huizenmarkt en op zoek bent naar uw eerste woning. 

Een aankoopmakelaar helpt u namelijk bij het vinden van uw droomhuis. Hij weet precies welke huizen er beschikbaar zijn die passen bij uw budget. Daarnaast helpt een aankoopmakelaar bij de onderhandeling van de prijs. Hij zal er dus altijd voor zorgen dat u nooit te veel zal betalen. 

Tevens weet een aankoopmakelaar precies waar hij op moet letten bij de aankoop van een huis. Zo kan hij snel schades en mankementen opsporen zodat u niet tegen vervelende verrassingen aanloopt. Ook is hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wijk. Zo weet hij precies wat mogelijk de waarde van uw woning in de toekomst zal zijn. 

Koop een huis in te wintermaanden

Dit klinkt misschien als een gek advies, maar het zal u zeker helpen om goedkoper een huis te krijgen. De meeste mensen kopen namelijk een nieuw huis in de lente. In deze periode is het aanbod dus een stuk schaarser waardoor de prijzen ook hoger zullen uitvallen. Kies dus voor het winterseizoen als u graag een lagere prijs wilt. 

Bepaal de waarde van uw huis 

De waardebepaling van het huis is super belangrijk. Als u niet de juiste waarde van het huis weet, dan zult u zeer waarschijnlijk te veel geld betalen. Daarom raden wij u altijd aan om een taxateur te raadplegen. 

De taxateur weet precies waar hij op moet letten. Zo houdt hij rekening met minpunten als een lekkend dak, maar hij ziet ook de pluspunten zoals een uitbouw. U kunt een hoop kosten besparen door vooraf goed onderzoek te doen en een taxateur in te schakelen. 

Let op kosten koper en kosten verkoper

Vaak wordt vooraf vastgesteld welke kosten door de koper en verkoper dienen te worden betaald. Probeer zoveel mogelijk kosten op de verkoper te richten, hierdoor bespaart uzelf een hoop geld. 

Wees niet bang om hierover te onderhandelen met de verkoper. U kunt het immers altijd proberen!

Meer artikelen

Budgetvriendelijk intiem leven

Betaalbare opties voor love toys

Een duurzame en elektrische vierwielfiets

Stucwerk schilderen